Kam na dovolenou?

Poznávat nová místa, kulturu a obyvatele ostatních zemí, nebo se rekreovat a čerpat novou sílu u moře či v horách je přáním a touhou mnoha z nás Ovšem doba bezpečného a bezstarostného cestování je dávno za námi, neboť se situace v celém světě v současné době doslova mění před očima. Evropu postihla migrační krize a časté teroristické útoky, v zemích Afriky a blízkého východu panují nepokoje a když k tomu přidáme přírodní katastrofy či vážná onemocnění typu EBOLA, virus ZIKA, nebo ptačí chřipku. Mnoho lidí si pak, na základě těchto zjištění, pokládá otázku, kam vlastně jet a zda se na cestu za hranice vůbec vydat, nebo bude lepší zůstat doma.
město Český Krumlov
Pokud bychom na tuto otázku měli odpovědět, tak říkáme: „a proč ne“. Necítíte-li se, při pomyšlení na cestu do zahraničí, zcela jistě, tak se zbytečně nestresujte a poznávejte nádherná místa naší krásné země. Vždyť jich je tu nepřeberné množství a je ostudou, že mnoho lidí bylo např. již několikrát v Chorvatsku a zná zde každý kout, ale v rodných Čechách byli nejdále v okresním městě na nákupech nebo v lepším případě se zajeli podívat do Prahy.
A to je opravdu velká škoda, a proto je na čase tuto situaci změnit. Věřte nám, že budete nadšeni a moře vám rozhodně neuteče, i v Čechách si rozšíříte obzory, doplníte si vzdělání, odpočinete si, a navíc se nebudete muset dopravovat na příliš dlouhou vzdálenost (za což vám poděkuji zejména vaše děti) a i v Čechách ochutnáte zajímavé regionální gastronomické speciality.
Naším žhavým tipem jsou například Jižní Čechy, které nabízejí krásné historické památky, nádhernou přírodu, útulné hospůdky a v neposlední řadě dobré jídlo a pití.
zámek Hluboká
Tipy na výlety v Jižních Čechách:
o Státní zámek Hluboká nad Vltavou – jeden z nejnavštěvovanějších zámků v Čechách. Nádherné jsou i jeho zahrady.
o Zoo Hluboká – přívětivá jihočeská zoologická zahrada, kde si návštěvu užijí děti i dospělí.
o Stezka „Korunami stromů“ – Historicky první stezka v korunách stromů v Čechách. Poučíte se, načerpáte sílu a budete mít pohyb. Šumava je krásné místo.
o Státní hrad Zvíkov – majestátný hrad na soutoku Otavy a Vltavy.
o Státní hrad a zámek Český Krumlov – v pořadí 2. největší hradní a zámecký komplex v České republice. Je zapsaný v UNESCO
o Holašovice – krásné jihočeské místo kde můžete obdivovat architektonický odkaz našich předků tzv. selské baroko
o Středověký Tábor – vraťte se na chvíli na místa, která tvořila dějiny. Zakuste atmosféru dávných století a kochejte se křivolakými uličkami a historickými domy.
o Písek – město v lesích, či město studentů, tak je označovaný jihočeský Písek. Projděte se po nejstarším kamenném mostě ve střední Evropě, načerpejte energii, odpočiňte si a osvěžte se v místních hospůdkách, tak jako kdysi třeba Fráňa Šrámek.