Jíst či nejíst maso

Maso je dnes velice diskutovaná záležitost, a to hned z několika důvodů. Jednoznačně jde hlavně o důvod jeho zpracování a nejen masa. Pokud bychom se zaměřili pouze na maso mluvíme o vegetariánství. To je k osobě, která se pro něj rozhodne jednoznačně mírnější. Navíc si každý může určit co už je pro něj s masem a co bez masa. Ale jde o polovičaté rozhodnutí. Prakticky existují dva tábory, a to lidí co maso jí a těch co nejí nic živočišného.
go vegan

Jaký má smysl rozhodnout se nejíst maso kvůli tomu, jak je nehumánně zacházeno se zvířaty, když jíme vajíčka sýry a jiné produkty živočišného původu. To jako kdybychom chtěli chránit jen určitý druh zvířete, což zní poněkud pokrytecky.
svačina na dietu

Pokud se však člověk rozhodne pro veganství je jasné, že ho čeká dlouhá a náročná cesta. Dalo by se říct, že dnešní svět není příliš přívětivě nakloněn k lidem, kteří drží nějakou tu dietu nebo se dokonce rozhodli nejíst nic živočišného.

Jelikož najdeme živočišné části také v jídle, ve kterém bychom to nečekali budeme se muset mnoha druhů jídel vzdát. Není se však třeba obávat, že nebudeme moct jíst nic. Veganský svět je plný
ovoce a zelení, luštěnin, obilovin a hub, které jsou chutné na přírodní způsob nebo speciálně upravené.

Ze začátku se ovšem budeme muset hodně hlídat a často kontrolovat etikety a složení, zda dané jídlo můžeme nebo ne. Také možná budeme muset přestat chodit do naší oblíbené restaurace, jelikož nenabízí přímo veganské pokrmy.

Mnoho lidí může tvrdit, že touto stravou škodíme svému tělu a nedostaneme tak do něj potřebné živiny, které lze získat pouze z masa. Je pravda, že pokud se živíme pouze luštěnina a zeleninou budou nám chybět některé vitamíny, které však lze doplnit prostřednictvím vitamínů v tabletové formě.

Veganství je krásná a statečná věc, když vidíme, jak je zacházeno se zvířaty a jejich maso je zpracováváno jak při sériové výrobě. Pokud se tedy pro něj rozhodneme nenechme se ničím odradit.


This entry was posted in Nezařazené and tagged . Bookmark the permalink.